sábado, julio 10, 2010

Javier Gilabert Caballe (1962-63)

Buscando informacion sobre jugadores arlequinados me encuentro con esta triste noticia del año 2008. Aunque tarde todo el cariño de los arlequinados a su familia. Jugo con nosotros en la temporada 1962-63 participo en 30 partidos y marco 10 goles.
"Avui el nostre habitual col·laborador dels dilluns, Alfredo Blanc, al programa que comparteix amb la Glòria Espuny, i que fa referència al món de l’esport ha fet un sentit i merescut homenatge a un dels esportistes més destacats i reconeguts de la nostra localitat, Javier Gilabert i Caballé , que ens deixava aquest passat dissabte.

Blanc ens ha explicat part de la trajectòria de Gilabert, marcada especialment per la tècnica depurada, els gols de cap, i tal com explicava la seva filla gran, un esportista que no va perdre mai les formes al camp.

Javier Gilabert i Caballé va néixer el 2 de març de l’any 36, fill d’Arturo i Pepeta, va començar els seus passos al Juvenil del Santa ,dirigit en aquella època també pel destacat Paco Roig.

Entre els anys 53-54, el Juvenil, és van convertir en campions de grup, per aquest motiu el dia 5 de setembre del 54 és va realitzar un dels fets esportius més destacats de l’època, un partit al camp de Roselló que va enfrontar el F.C Barcelona amb el Santa, Gilabert per part de l’equip local i un jove Olivella (posteriorment internacional) per part del Barça, com a àrbitre Ferreres de Tortosa i el “saque” d’honor el va fer Núria Albiol.

40 anys més tard, els protagonistes d’aquest esdeveniment i en motiu del 75é aniversari de Santa Bàrbara, és van reunir un dia 4 de desembre de l’any 93 en els actes de celebració tot recordant aquell dia .

En aquella època d’èxits la base estava formada per Bernardo, Lleixà, Arasa, Caire, Guimerà, Espuny, Jiménez , Gilabert….A partir d’aquí va jugar amb equips com el Tortosa, Nàstic, el Barça B , Sabadell.

La temporada 62-63 és va casar amb Pepita “la ferradora” la núvia seua de tota la vida, era quan jugava amb el Sabadell, l’any següent va fitxar amb el Racing de Santander, Vic i Atlètic de Balears, però amb 36 anys i ja dos filles, va tornar al seu poble per gaudir d’una vida més tranquil·la i tornar a jugar amb el seu equip de sempre, formant aleshores una de les millors davanteres del Santa que ha tingut la història i amb la que hi jugaven noms com Diego, Amador, Gilabert, Asensio, Antó.


Gilabert ja forma part de la llegenda esportiva del poble, una llegenda que sempre el recordarà com un gran jugador ,exemplar en les seves formes al camp, però millor persona."


No hay comentarios: